TPMS szenzor beszerelése, tanítása

TPMS Szenzor

TPMS szenzor, magyarán guminyomás figyelő rendszer, az Európai Unióban gyártott autóknál már kötelező tartozék. Természetesen a régebbi autóknál is előfordul, de ott még extraként lehetett kérni. A funkciója nem változott, ugyan azt a célt szolgálja.

A TPMS szenzor működése, és feladata:

A szenzornak jeleznie kell a nagymértékű levegővesztést. Ennek meghatározása tíz percen belül 20%, vagy ennél nagyobb nyomásvesztés jelzése. Abban az esetben is figyelmeztetnie kell a vezetőt, ha egy órán keresztül csökken a gumiabroncsban lévő nyomás. A rendszernek mindig megbízhatóan kell működnie 40Km/óra sebesség felett, egészen a gépjármű maximális sebességéig.

TPMS Szenzor beszerelés

TPMS szenzor beállítása fontos, hogy jól működjön. Minden abroncsszerelésnél azt újra kell kalibrálni, és ellenőrizni kell állapotát is. Pár éves élettartamuk miatt érdemes mindig megvizsgáltatni. A jeladó elemek lemerülése esetén a szenzor nem fog működni, de az esetleges szelepszár korrodálása is okozhat problémát. Jelenleg több féle szenzort lehet vásárolni, gyári, utángyártott. Mi rendelkezünk több éves tapasztalattal szenzorok területén. Azok beállításában, és karbantartásában szakszerűen tudunk segíteni. Tudni kell, hogy nem mindegy milyen felnit használunk, erre érdemes figyelni vásárlás előtt.

Amennyiben kérdése lenne keressen fel bennünket. Gyorsan, szakszerűen, és kedvező áron dolgozunk.