Gumiabroncs ápolás, tárolás (Abroncs hotel)

Gumiabroncsok tárolása ( Abroncs Hotel )

Gumiabroncsok tárolása helyigényes tud lenni, pláne több autó esetén. Ráadásul a gumiabroncsok tárolása nem lehet akárhol. Ahhoz, hogy az abroncsok megőrizzék hosszútávon a minőségüket fontos, hogy a környezet megfelelő legyen számukra.

A legnagyobb probléma az időjárás ami kedvezőtlenül hat magára a gumira. Minden abroncsot olyan körülmény között kell tárolni amikor számára a körülmények a legkedvezőtlenebbek. A téli gumiabroncs tárolás nyári tűző napsütésben nagyon kedvezőtlenül hatnak a gumi szerkezetére.

A téli abroncsok a téli időjárás elviselésére lettek tervezve. Amennyiben volt már tapasztalatunk téli abronccsal menni nyári melegben biztos észrevettük, hogy az autó tapadása kissé labilis lehet bizonyos helyzetekben. Ez abból adódik, hogy a gumi anyaga a meleg hatására másképp viselkedik mint mondjuk 7 fok alatti hőmérsékleten. Minden esetben célszerű az évszaknak megfelelő abroncsot használni. A tárolásnál is ügyelni kell az abroncsok helyes tárolására, hogy azok megőrizzék minőségüket.

Gumiabroncs ápolás

A tárolás előtt minden esetben gondosan tisztítsuk meg az abroncsot mindenhol. Azt gondolnánk, hogy a nyári gumit nem éri oly mértékű káros anyag ami a télit. Télen az úttisztítás során a lerakódott oldószerek, vegyületek roncsolhatják a felületet, ezért azt gyakrabban kell tisztítani, ha azt szeretnénk, hogy megőrizzék élettartamukat. A nyári abroncsot ugyan nem érik olyan mértékű szennyeződések mint a télit, de az utakról az egyéb szennyeződések, vagy a rászóródó fékportól szintén károsodhatnak. Javasoljuk, hogy ne csak tárolás előtt, de amikor használjuk akkor is rendszeresen tisztítsuk meg a gumiabroncsot. Vannak különböző gumiápolási készítmények, de egy általános tisztítással is nagyban elősegíthetjük a hosszabb élettartamot.

A nálunk tárolt abroncsok nincsenek kitéve a z időjárás viszontagságainak. Nem éri azokat eső, fagy, vagy direkt napsugárzás. Ennek köszönhetően a tárolás során nem károsodnak, és még helyet sem foglalnak az otthonában.