Miért a Michelint válassza!?

Első a fogyasztói biztonság(1),hosszú élettartam (2) és üzemanyag-takarékosság (3) terén.

A vérünkben van az innováció. Ez az, ami több mint egy évszázada biztosítja vezető szerepünket. Korai eredményeink közé tartozik az első radiál gumiabroncs az 1950-es években és az első „zöld gumiabroncs” több mint egy évtizede.

Ma olyan újításokat jegyzünk, mint a Michelin Active Wheel, amelynek célja, hogy átalakítsa a jövő járműveinek formatervét. Kreatív szemléletünk mindig az volt, hogy sohasem alkuszunk meg a biztonság, az élettartam és az üzemanyag-takarékosság terén. Így vagyunk képesek olyan hosszú ideje alakítani a gumiabroncsok piacát és még nem is létező elképzelésekkel elébe menni a vásárlóink elvárásainak.

Első az innováció terén több, mint 100 éve

6 000 ember dolgozik a kutatás és a fejlesztés területén, a gumiabroncs iparág legnagyobb kutatás-fejlesztési költségvetésével.

Első az európai fogyasztók körében

Háromból közel egy fogyasztó azt nyilatkozta, hogy gumiabroncs-vásárlás esetén a MICHELIN márkát választja minden egyéb márka előtt (4)

Első a terepabroncsok versenyében

Az EGYETLEN gumiabroncs-márka, amely az összes világversenyen nyert már címet (F1, WRC, Moto GP, Endurance stb).

Cél a minél jobb mobilitás

1885-ben Andrés és Edouard Michelin úttörőként először szerelt gumiabroncsot egy gépkocsira. Attól a pillanattól kezdve a Michelin név egyet jelentett a közúti közlekedés fejlődésével. A gépkocsik világa állandóan változik, csakúgy, mint a járművezetők elvárásai. A cél az állandó újítás révén az élen maradni.

Kielégítőbb utazás

A Michelinnél mindig is arra összpontosítottunk, hogy segítsünk a legtöbbet kihozni valamennyi utazásából. A radiál abroncsok feltalálásától kezdve a piros és zöld útikönyveinkig mindig is vezettük és inspiráltuk az embereket az autós utazásaik valamennyi szakaszában.

Akkor és most

Ma mindenkitől elvárják, hogy nagyobb tiszteletet tanúsítson a környezetvédelem és az energiatakarékosság iránt. Ami azt jelenti, hogy erőfeszítéseket teszünk a közlekedés jövőjének fenntartható alakításáért.

A világ első energiatakarékos gumiabroncsa

1992-ben a MICHELIN bevezeti alacsony fogyasztású gumiabroncsait, az úgy nevezett „zöld gumiabroncsok” első generációját a korom szilikával történő részleges kiváltása révén.

Ha minden európai járművet MICHELIN Energy Saver gumiabroncsokkal szerelnénk fel, a megtakarított üzemanyag-mennyiség közel 3 billió liter lenne évente (megfelelne 100,000 tankernek).

Véleményünk szerint, ha 1992 óta minden autó Michelin Green Energy Saver abroncsal lett volna szerelve, akkor az alábbi megtakarítást tette volna lehetővé: